עמוד הבית / עיצוב פינת אוכל
הישראלים אוהבים לארח. סופי שבוע, שבתות, חגים, ימי הולדת, ציוני דרך – עבורנו כל אירוע הוא סיבה למסיבה. בבתים רבים שולחן פינת האוכל חשוב מאוד ולא רק לצורך אכילה. על שולחן האוכל עובדים, מכינים שיעורי בית, סועדים, עורמים דואר ומשלמים חשבונות, ולכן כאשר מעצבים את פינת האוכל, במיוחד בדירות סטנדרטיות או קטנות, חשוב לדעת היכן למקם אותה, באיזו צורה ובאיזה גודל לבחור את השולחן והכיסאות.
פינת אוכל נפתחת או פינת אוכל מודולרית (מתקפלת, נפתחת לשולחן גדול ונסגרת לקונסולה קטנה) היא פתרון רווח ונוח מאוד עבור בתים רבים, בין אם מדובר בבתים קטנים ובין אם מדובר בבתים גדולים בהם פינת האוכל נשמרת לימים מיוחדים ודלפק המטבח משמש לאכילה ביום יום. פינת אוכל נפתחת מאפשרת שימוש גמיש. ביום יום היא מוצבת במיקום קטן יחסית, מתאימה לשניים עד שישה סועדים, לעומת זאת באירועים מיוחדים פינת האוכל נותנת מענה למספר סועדים גדול לפי הצורך. בתכנון פינת אוכל אני שוקלת מספר גורמים:
כששואלים אותי אם יש פינת אוכל "נכונה" אני משיבה שהבחירה הנכונה היא בהתאמה לחלל, לצרכים, לרצונות ולמאפייני השימוש. כך למשל אם יש משפחה שנוהגת לבלות את מרבית השעות בחלל המרכזי ובפרט בשולחן האוכל, ניתן לבחור בפינת אוכל רחבה דיה שתכיל את כל צורכיהם. אבל גם כאשר השימוש בפינת האוכל מוגבל בין כה וכה ועיקר הפעילות מתנקזת באי המטבח, ולמשפחה יש רצון לרכוש פינת אוכל גדולה וארוכה – אין זו בחירה פסולה – כל עוד היא מביאה ערך לדיירים. שכן בדומה למטבח שהובא בימינו אל קדמת הבמה, גם פינת האוכל בסופו של דבר היא פריט מרכזי וחשוב בחלל המגורים.
לקבלת מידע נוסף ולתאום פגישה צרו קשר עם איילת שטיין.