שיפוץ בית בכפר הנגיד

בית משפחתי גדול בן חמישה מפלסים שנבנה בשנות ה-70 בכפר הנגיד עבר שיפוץ מקיף בשנת 2020.

התכנון החל כשנתיים קודם לכן, בתהליך חשיבה מעמיק במטרה להפוך את המבנה למקום מגורים נעים ומרווח למשפחה המורחבת. האתגר היה ליצור שתי יחידות דיור נפרדות, אך גם מחוברות. ליצור פרטיות לכל משפחה גרעינית, אך גם מודולריוּת בחלוקת האזורים ליחידות השונות. כמו כן, נתבקשו סגנונות עיצוב ייחודיים אך עם זאת לא זרים זה לזה, כך שהבית יהווה יחידה שלמה אחת ויתחבר גם לאווירה הכפרית שסביבו.

המבנה חולק באמצעות קיר מרכזי העובר לאורכו והתוצאה הנה שתי יחידות הדיור בנות שני מפלסים כל אחת. שתי היחידות ניתנות לחיבור זו לזו וכן ניתן לשייך אחת מסוויטות השינה לדירה זו או אחרת לפי הצורך.

יחידת המגורים המרכזית נמצאת ברובה בקומת הכניסה והיא כוללת חלל ציבורי גדול ובו סלון עם יציאה למשטח דק ולגינה, פינת אוכל, מטבח מרווח, פינת עבודה וסוויטת שינה עם חדר רחצה צמוד. אל סוויטת שינה נוספת הממוקמת חצי קומה מעלה מוביל גרם מדרגות מתכת ועץ.

יחידת המגורים הנוספת מכילה שני חדרי שינה וחדר רחצה מרכזי במפלס אחד, ובחצי קומה מעליו נמצאים הסלון, פינת האוכל, המטבח ומרפסת גדולה.

מעבר לאתגרים התכנוניים התעוררו גם היבטים הנדסיים, כמו יציקת רצפה נוספת בגלריה, הגבהת מפלס שהיה מונמך בשתי מדרגות, כפי שהיה אופנתי בשנות ה-70, על מנת ליצור מישור אחיד ורחב, התמודדות עם עמודים מבניים (אחד נטמע בבנייה והשני ניצב בחלל במלוא הדרו), הרחבת פתחים ועוד. ביצירה השתתפו בעלי מקצוע רבים וטובים שנתנו מענה לכל היבט.

הבית המוגמר בעל אופי כפרי עם נגיעות מודרניות. משולבים בו ישן לצד חדש, כמו ויטרינה ותיקה לצד מזנון טלוויזיה חדש בהזמנה מיוחדת, תאורת לד מודרנית לצד גופי תאורה מעוצבים, דלפק מטבח חדש לצד קמין ברזל ישן בעל ערך רגשי וכן עושר של פריטים על-זמניים.

 

 

צילומים לפני ובמהלך העבודה: איילת שטיין.

צילומים מקצועיים: גילה אזולאי.

מעוניינים שאיילת תעצב גם לכם?

שרותי תכנון ועיצוב פנים לבתים ומשרדים

מעוניינים לעצב את הבית או המשרד? השאירו פרטים ונתאם שיחה או פגישת ייעוץ ראשוני אצלי בסטודיו או אצלכם בסלון.

איילת שטיין - מעצבת פנים
איילת שטיין עיצוב פנים
דילוג לתוכן