פרויקטים פרטיים נבחרים

עיצוב דירה ססגונית במודיעין

בתקציב הדוק ולוח זמנים מוקפד, הפכה דירת ארבעה חדרים לקן חם ונעים לבעלת הבית, שלה ילדים בוגרים ושני חתולים. שברנו קיר בין המטבח החדש לסלון, הפכנו עמוד עגול למרובע ומחופה, השתמשנו בריהוט ואביזרים קיימים, אותם ריפדנו וסידרנו בחלל. לכל זאת הוספנו טקסטורות, תאורה, טקסטיל ובעיקר- צבע, אופי ותשומת לב לכל פינה בחלל.

צילום: דובי פיינר

עיצוב וילה משפחתית בלוד

כששמעתי מהלקוחות, זוג צעיר ברוחו הנוהג לטייל בעולם ולארח מידי סוף שבוע את כל המשפחה המורחבת, שמוצרי המזון מאוחסנים במספר מקררים ברחבי הבית, הבנתי שקומת המגורים חייבת לשרת את סגנון חייהם. בנוסף, לתת במה למזכרות שנאספו בטיוליהם ולציוריה של בעלת הבית.

בפרויקט זה ניתנה תשומת לב מיוחדת לכל פינה בבית. במטבח החדיש מסתתרים שני מקררים אינטגרליים גדולים ומקומות אחסון רבים.

במרחב תוכננו פינות ישיבה ואכילה שונות, תאורה ואווירה, כשהמרפסת תוכננה כהמשך ישיר לפינת האוכל המרכזית. בחלל הפתוח ובחדר המשפחה שולבו פריטים קיימים וחדשים, בעוד המטבח, הכניסה לבית וגרם המדרגות עברו מהפך.

צילום: דרור קליש

עיצוב והנגשה לדירת זוג אמנים ברעננה

כשנכנסתי לראשונה לדירת הזוג, בשנות השישים לחייהם, קיבלו את פניי עשרות עבודות אמנות מרהיבות של בני הבית וגם קיר אחד מיותר שחסם והחשיך את החלל הציבורי. בנוסף, מבנה הדירה לא תמך בצרכי נגישות עבור בעל הבית בהווה ועבור שני בני הזוג בראייה לעתיד. צרכים נוספים שעלו הם אהבתה של בעלת הבית לבישול ולאירוח, בייחוד אירוח ילדיהם הבוגרים ונכדיהם המתגוררים בחו"ל, הנוהגים להגיע אליהם לשהייה ממושכת.

השינויים המבניים כללו בראש ובראשונה את ביטול הקיר שהפריד בין המטבח לסלון וקיבלנו חלל גדול ומואר. הכניסה למסדרון הורחבה, כמו גם פתחי החדרים. חדר הרחצה המרכזי הוגדל על חשבון ביטול שרותי האורחים והוא הונגש על פי כללי הנגישות והמלצות המרָפְּאה בעיסוק שליוותה את הטיפול בבעל הבית. ביחידת ההורים שופץ חדר הרחצה ובוטלה הכניסה לחדר הארונות, בעוד קיר חדר הארונות נפתח לכיוון המסדרון והוא הפך לפינת עבודה.

בכל הדירה תוכננו פתרונות אחסון ואלמנטים לתצוגת עבודות אומנות. המטבח תוכנן מחדש ועוצב בסגנון מודרני, והתאורה תוכננה בהתאמה להעמדה מחדש של הדירה. פריטי ריהוט אהובים שולבו בחלל לצד תוספות חדשות ונוצר עיצוב אקלקטי, נעים ובעיקר נוח לבעלי הבית.

צילום: דובי פיינר

מהפך לדירה משפחתית ישנה בפתח תקווה

דירת 5 חדרים משפחתית בבניין ישן בלב פתח תקווה עברה מהפך מקצה לקצה. לאחר 17 שנות מגורים בדירה יחד עם שלושת ילדיהם שהצטרפו אליהם עם השנים, החליט הזוג שהגיע הזמן לשדרג את החיים בבית. התכנון כלל שינויי פנים מבניים, תכנון מטבח חדש, שיפוץ כל חדרי הבית וכן חדרי הרחצה והשרותים.

השינויים המבניים כללו תכנון מחדש של יחידת ההורים, שבה בוטל חדר הארונות לטובת ריווח חדר השינה והגדלת חדר הרחצה. ארון קיר גדול מכיל בתוכו את כל הדרוש וגם את מסך הטלוויזיה. המסדרון הרחב צומצמם לטובת הגדלת אחד מחדרי הילדים, כך שניתן להוסיף לו ארון. מרפסת השירות אוחדה עם המטבח, והמטבח תוכנן בעיצוב עדכני המותאם לצרכים, והתווסף לו דלפק ישיבה. כמו כן הוגדרה בחלל הציבורי פינת אוכל שלא היתה קיימת לפני כן. האמבטיה המתפוררת בחדר הרחצה הכללי הוחלפה במקלחון ונוספה לה דלת מעבר לפינת הכביסה. קיר אלכסוני יוּשר ופתחים הוזזו לטובת מעברים נוחים יותר.

על גבי תכנון הפנים המעודכן הולבשו חומרים וחיפויים, רהיטים קיימים וחדשים שמוקמו בקפידה, אביזרים, גופי תאורה וטקסטיל. בסיום העבודות קיבלה המשפחה דירה מרווחת ומנוצלת כהלכה, בעיצוב לפי טעמם שבו הם מתגאים ואליו הם נהנים להזמין אורחים.

צילום: דובי פיינר

עיצוב דירה יד שנייה לזוג ותינוק בעין חמד

זוג צעיר, הורים טריים לתינוק, רכש דירת 4 חדרים יד שנייה בעיצוב מזעזע. התקציב הדחוק היה מאתגר, אך הצלחנו לשנות את מראה הבית מקצה לקצה, גם ללא שיפוץ מקיף. התכנון החל בביקור התרשמות יחיד בדירה ובעבודה בעיקר על הנייר. התכנון המשיך בהעמדת ריהוט, בחירת צבעים וחיפויים וימי רכישה בחנויות.

כחצי שעה לאחר קבלת המפתח הסתערנו יחד עם אנשי המקצוע על קירות הדירה לעדכונים אחרונים ותחילת העבודות. יצאנו להשלמת רכישות וסגירת פינות. כשבועיים לאחר מכן, נכנסו השלושה לדירתם החדשה והמעוצבת, כשגם חלון הוויטרינה בסלון התקשט זה מכבר בווילון לתפארת.

צילום: דובי פיינר

עיצוב דירה במגדל מגורים באם המושבות

הדירה ממוקמת במגדל מגורים בשכונת אם המושבות בפתח תקווה, שנבנה לפי חמש שנים בלבד. המשפחה ובה זוג הורים וארבעה ילדים, ביקשה לעצב סוף סוף את הדירה, זאת לאחר שעברו לגור בה יחד עם הריהוט מהדירה הקודמת ולא התפנו עד כה להשלים את המשימה.

לאחר חמש שנות מגורים בדירה, ידעו הדיירים להצביע בדיוק על הנושאים הבעייתיים, כמו חוסר נוחות ביחידת ההורים, צפיפות בחדר אותו חולקות הבנות, שבו מקום למיטה אחת, אי התאמת חדרי הבנים לצרכיהם המשתנים וכמובן, עיצוב ועיצוב (זו לא טעות) של כל חללי הבית.

העבודה כללה תכנון מחדש של יחידת ההורים, שבו בוטל חדר הארונות לטובת הגדלת חדר הרחצה, ריווח החדר ויצירת קיר טלוויזיה להנאת ההורים. את חדר הארונות החליף ארון קיר גדול והתאורה תוכננה מחדש.

חדרי הבנים בגיל העשרה הפכו מחדרי ילדים מיושנים לחדרי נוער נוחים ומגניבים, בהם יוכלו גם לארח חברים. הממ"ד סודר ועוצב, כך שהפך מחדר צפוף, לממלכה עבור שתי הנסיכות הקטנות של הבית, שבו לכל אחת מהן מיטה משלה.

החלל הציבורי בבית טופל תוך תשומת לב לכל פינה. המטבח הקיים, החדש יחסית שהיה בגוון וונגה, נצבע בלבן והתווסף לו אי המשמש כמשטח עבודה, כמקום אחסון וכדלפק ישיבה, והוא מהווה מוקד מרכזי להתאספות בני המשפחה סביבו. באמצעות הזזת המקרר למיקום אחר במטבח התאפשר ביטול קיר, שריווח והאיר את מבואת הבית. פינת האוכל והסלון עוצבו מחדש באמצעות מיקום התאורה, התאמת צבעים, חיפוי קיר וריהוט. את התמונה הכללית השלימו ריצוף פרקט, דלתות פנים בהירות, גופי תאורה ווילונות בהתאמה אישית.

צילום: דובי פיינר
Top